Lukijafoorumi

Taiteilijat tarjoavat musiikkitoimintaa kehitysvammaisille

Tässä raportti toiminnastamme Tukilinjalta saamallamme apurahalla keväällä 2017:

Musiikkidraamatuokiomme olivat hyvin interaktiivisia. Käsittelimme eri teemoja laulun, soiton, tarinankerronnan, runonlausunnan, liikkeen, äänen ja draaman keinoin. Yleisö sai koko ajan olla mukana soittamalla rytmisoittimia, tekemällä ääniä ja liikkeitä, keskustelemalla, kukin omien mahdollisuuksiensa mukaan.

Käsittelimme muun muassa Suomen, Espoon ja Helsingin historiaa, luontoa ja kulttuuria. Huomioimme myös juhlapäivät, kuten Runebergin ja Kalevalan päivän, lausuimme ja lauloimme esimerkiksi yhdessä kalevalaisia säkeitä.

Kerroimme aina selkeästi, että kiertueemme mahdollisti saamamme tuki Tukilinjasta, lisäksi Tukilinjan tarra oli esityksissämme näkyvissä. Hankimme apurahalla esityksissä käytetyn kannettavan tietokoneen sekä rekvisiittaa.

Esitysten vastaanotto oli kaikissa viidessä paikassa erittäin kiittävä ja innostunut. Huomasimme itse ja kuulimme henkilökunnalta, että saimme eri taidemuotoja ja luovan toiminnan keinoja yhdistelemällä hyvin yhteyden osallistujiin.

Toiminta saavutti tavoitteensa omarahoitteisesta jatkuvuudesta, eli ainakin kahdessa paikassa (Ortonin molemmissa Tenhola-yksiköissä) on mahdollista jatkaa siten, että tuokioihin osallistuvat henkilöt maksavat pienen osallistumismaksun. Muiden paikkojen osalta tilannetta tutkitaan.

Kiitämme lämpimästi Tukilinjaa tuesta, joka mahdollisti kehitysvammaisille suunnattujen interaktiivisten musiikkitarinatuokioiden kiertueemme!

Ystävällisin terveisin

Työryhmä Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo