Lukijafoorumi

Luokkaretki Ähtäriin

”Kiitämme saamastamme apurahasta Ähtärin eläinpuistoon”, kirjoittaa erityisluokanopettaja Ulla Heikura-Pulkkinen. ”Vietimme vaihtelevassa säässä mieleenpainuvan koulupäivän. Oppilaat tutustuivat innostuneesti sekä metsän eläimiin että kotieläimiin, joita voitiin koskettaa ja ruokkia. He silminnähden nauttivat kokemuksestaan ja oppivat lisää eläimistä. He esittivät runsaasti kysymyksiä, mikä viestitti että opintokohde oli hyvä ja kiinnostava valinta. He myös harjoittelivat ravintolassa käyttäytymistä.

Linja-automme vapaille paikoilla istahtivat koulumme yläkouluikäiset YPR-oppilaat (pääasiassa kehitysvammaisia) ja AUT-luokan autistiset oppilaat. (Laitan oheen yhden AUT-oppilaan kirjoittaman tekstin retkestä sekä YPRb-luokkamme oppilaiden ottamia valokuvia ja heidän piirtämiään kuvia.

”Teimme yhteisen luokkaretken kolmen luokan kanssa 17.5.2016 Ähtärin eläinpuistoon. Me menimme Bussilla sinne. Bussi hajosi menomatkalla ja jouduimme vaihtamaan Bussia. Se ei haitannut meitä. Perillä Ähtärissä me kierrettiin eläinpuistossa, syötiin hyvää ruokaa ja vierailtiin kotieläinpihassa. Minä näin ahmoja, ilveksiä, karhuja, peuroja, kurkia, lumileopardin, joutsenia ja kärpän. Luokkaretki onnistui hyvin ja kaikilla oli kivaa.”

Luokkaretkeläiset