Lukijafoorumi

Ikimuistoinen opintoretki

Ikimuistoinen opintoretki

Muistolan koulun pienluokka 6–9 D lähti opintoretkelle Aitoon koulutuskeskukseen Pälkäneelle 25.5.2022. Matkan mahdollisti Tukilinja-säätiöltä saatu matka-avustus. Idea retkikohteesta syntyi edessä olevan yhteishaun myötä. Etäisyyttä Sastamalasta Aitooseen on puolentoista tunnin ajomatkan verran eikä normaaleissa jatko-opintojen tutustumisissa ole mahdollisuutta lähteä näin kauaksi.

Matka alkoi koululta aamulla kello kahdeksan. Kanniston taksien auton kyytiin nousi kuusi innokasta oppilasta, ohjaaja ja opettaja. Kuskiksi olimme saaneet Jaanan, joka osallistui joukkomme mukana päivän tapahtumiin. Aitoon koulutuskeskuksessa meidät vastaan otti opinto-ohjaaja Taina Toivettula, ja tutustuimme koulutusaloihin ja oppimisympäristöihin.

Opettaja Tiina Rajala esitteli vieraille artesaanikoulutusta.

Opettaja Tiina Rajala esitteli vieraille artesaanikoulutusta.

Jamista oli hienoa nähdä kiinteistöpalveluiden opiskelijoiden käyttämiä koneita. Hänen ajatuksissaan on joskus päästä ajamaan samanlaista ruohonleikkuria. Osallistumme myös metsäretkeen ja teimme itsemme ja toistemme kehumisharjoituksen.

Sarasta opintoretkellä oli hienoa, kun käveltiin paljon. Hän yhdisti päivään jalkatreenin. Tapasimme myös koulumme entisiä, tuttuja oppilaita, jotka nyt opiskelivat Aitoossa. Ruokailukin tapahtui Aitoossa. Karoliinaa viehätti siellä vallitseva hyvä henki ja ilmapiiri.

Paluumatkalla pysähdymme Vehoniemen automuseossa Kangasalla, jossa söimme koululta mukaan ottamamme eväät sekä ostimme herkkuja museon kahviosta. Milja piti eniten Vehoniemen automuseon vanhoista autoista. Uskaltauduimme myös kiipeämään museokahvilan vieressä olevaan näkötorniin, josta aukesivat huikeat näköalat.

Sofian mielestä parasta opintoretkellä oli nähdä vanhoja kavereita. Myös automuseon munkit maistuivat. Koululle palasimme väsyneinä mutta onnellisina viiden aikoihin.

Aitoon koulutuskeskus oli ihanteellinen retkikohde meille, sillä koulutusalojen ja oppimisympäristöjen esittelyn lisäksi siellä voi kiertää luontopolkua, osallistua ohjattuun Metsämieliretkeen sekä pelata erilaisia pihapelejä. Lisäksi siellä on mahdollisuus lounaaseen sekä nuotiopaikat.

Tutta ja Anna-Leena

 

Lisätietoa Aitoon koulutuskeskuksesta löydät osoitteesta www.aikk.fi.