Lukijafoorumi

”Emme pärjäisi ilman Päiviä”

Kajaanin Mamselli tuottaa ateria- ja puhtaanapitopalveluja Kajaanin kaupungin ja Kainuun soten toimipaikkoihin. Mamsellissa työskentelee noin 220 työntekijää ja lisäksi Mamselli tarjoaa työpaikan 17 erityistyöllistetylle. Mamselli tekee yhteistyötä Ammattiopisto Luovin kanssa tarjoamalla opiskelijoille harjoittelupaikkoja ja moni heistä saa työpaikan Mamsellista. Työntekijät viihtyvät niin hyvin, että työskentelevät Mamsellissa usein eläkkeelle jäämiseensä saakka.
Yksi työntekijöistämme, Päivi Karhu, on opiskellut peruskoulun jälkeen Kajaanin talouskoulussa puhtaanapitoalaa. Vuodesta 2013 hän on työskennellyt erityistyöllistettynä palkkatuella ravintokeskus Tähkässä.
Elintarvikkeiden pakkaaminen ateriakuljetuksiin vie suurimman osan Päivin työpäivästä, ja työ vaatii erityistä tarkkuutta. Osastoja on monta ja pakattavia elintarvikkeita paljon. Päiviltä työ sujuu rutiinilla. Kaksi kertaa päivässä Päivi osallistuu myös keskitettyyn ruoanjakeluun. Päivän päätteeksi Päivi siivoaa ruokasalin.
Tutustuin Päivin työtehtäviin yhden työpäivän ajan ravintokeskus Tähkässä ja olin hänelle apuna hänen työtehtävissään. Päivi on iloinen ja aurinkoinen ihminen, joka tekee vaativan työnsä tunnollisesti. Hän kertoo viihtyvänsä työssään erinomaisesti ja keittiötyö tuntuu hänestä omalta. Vastapainona työlle Päivi harrastaa ratsastamista ja muutakin liikuntaa.
Päivin työkaveritkertovat olevansa iloisia, että Päivi kuuluu heidän työyhteisöönsä:
”Emme pärjäisi ilman Päiviä.”
Leena Keränen
Ateria- ja puhtaanapitopäällikkö