Blogilinjalla: Sanni

Juhannusta viettämään!

Heippa taas blogin lukijat!

Karuista hukkumisveikkauksista huolimatta odotan tänä kesänä innolla lämmintä juhannusta. Näin tietysti siksi, että lämmin sää mahdollistaa kesäjuhlan enimmäkseen ulkosalla.

Olen aina pitänyt juhannuksesta. En oikein ole mökki-ihmisiä, mutta tapanani on ollut kutsua ystäviä kylään kaupunkijuhlan viettoon. Tällä kertaa seurueemme pysyy tavanomaista pienempänä, mutta toivottavasti saan ainakin soiteltua kuulumiset monelle kaverille takapihalta.

Monet jäävät juhannukselta perinteisesti lomille. Itselläni ei ole tiedossa moista luksusta vielä pariin viikkoon. Kirjoittaminen ei tietenkään ole täysin tauolla laisinkaan. Olen minä silti jo listannut muutaman kirjan ja tv-sarjan, jotka koitan kesällä katsoa ihan omaksi huviksi enkä lainkaan työn puolesta.

Yksi kesätapahtuma, jonka tämä erikoiskevät on minulle ensi kertaa mahdollistanut, on Sodankylän elokuvajuhlat. Aiemmin Sodis on pitkän välimatkan ja alkukesän ajankohdan takia aina jäänyt kaukaiseksi haaveekseni. Nyt festivaali kuitenkin järjestettiin verkossa. Vuokrasinpa minäkin siis muutaman laatuleffan kotisohvalta katsottaviksi. Vaikka paikallinen tunnelma on varmasti yleensä tärkeä osa festaria, saavutettavuuden kannalta toivon tämän olevan mahdollista toistekin.

Ennen kesäjuhlan viettoon siirtymistä vielä vinkki vitonen kaikille taiteilijoille: eilen nimittäin aukeni haku tämän vuoden kansainvälisen vammaisten päivän Dida-festivaalille! Hakuaika on 31.8.2020 asti. Tapahtuman järjestäjistä löytyvät monien muiden mukana sekä Kynnys että Tukilinja.

Kansainvälistä vammaisten päivää vietetään joulukuussa 3.12., joten juhlan uskaltaa tällä tietoa ajatella toteutuvan livenä. Lisätietoja hausta sekä tapahtumasta löytyy osoitteesta: https://disabilityday.net/avoin-haku/.

Siinäpä tällä kertaa päällimmäiset tunnelmat. Pysykää turvassa, nauttikaa olostanne älkääkä putoilko veneistä.

Hyvää juhannusta kaikille!

-Sanni